divendres, 18 de desembre del 2009

Cercant arrels de canyella ... vull dir, de Campanella


Aprofitant que anteriorment s'ha parlat de "El Hijo de la Novia", vull colocar-la en perspectiva tot repassant la filmografia del seu director, en Juan José Campanella.


La peli que em serveix de punt de partida és alhora el seu primer llargmetratge (no us deixeu enredar per la imatge del post, que és una de les de la versió en DVD), com no podia ser d'una altra manera. A més de veure actuar part del repartiment que repetirá en properes pelis, s'intueix el tipus de guió que en aquest mig experiment encara el trobo en estat "embrionari" i potser un pèl desmembrat; la profunditat de les idees es perd una mica amb la superficialitat dels fets (és clar, és que el cine argentí ens té ben acostumats, direu vosaltres). Que sí, que tot això és excusable i que no perdreu el temps si us decidiu a veure-la. Us espera una cinta plena de relacions entre personatges (però destacant la parella protagonista), molt de diàleg i primer pla, i un fons històric per situar cronològicament l'acció.

No puc deixar de recomanar-vos, dins d'aquesta filmografia, la que per mi és la seva altra gran obra: "Luna de Avellaneda". Novament gaudireu de l'inamovible rictus d'en Ricardo Darín, que fa que un no sàpiga si està a punt de riure o de plorar (sort que els pareguts amb l'Stallone es limiten a aquest detall) i de la filera d'Eduardo Blanco, amb aquell cap que sembla un "Frigolín" (i.e. "Cuore") acabat d'encetar, a qui encara no s'ha arrencat del tot el paper.

Em falta veure la darrera peli, "El Secreto de tus Ojos", pel que si algú vol comentar-la ... sóc tot ulls (per llegir, clar ... què cony, és veritat que la meva cara és un parell d'ulls i poc més).

Però com el "Hijo de la Novia", cap d'elles, eh? Entre d'altres coses, pesa molt la presència d'Héctor Alterio (heu vist el trio que fa amb Federico Luppi i José Soriano a "El último Tren"?) i Norma Aleandro (quina bèstia: vegeu "Cleopatra" i "Cama Adentro" per seguir gaudint del seu talent interpretatiu, i per anomenar només dos títols).

1 comentari:

  1. Hola Boro! per a mi "El hijo de la novia" és una de les meves pel·lícules preferides, no així "La Luna de Avellaneda", la veritat és que em va deixar bastant fred, en el seu moment vaig tenir la sensació que era una peli que intentava aprofitar l'èxit de la primera. Amb el que si coincidim és amb les ganes de veure "El Secreto de sus Ojos". Salut!

    ResponElimina