dilluns, 26 d’octubre del 2009

The Visitor, Tom McCarthy 2007


Un dels principals al·licients que hi trobo en el cinema és un bon guió, una història convincent, creïble i, si pot ser, que et sorprengui. Hi ha pel·lícules en les que tot això no té massa importància, el desenllaç de la història que expliquen queda en segon pla, el que importa son els personatges que surten i la credibilitat i carisma que desprenguin. Aquest és el cas de The Visitor.

Avui en dia sembla que només interessin les històries de gent dolenta, la suposada lluita contra el mal en qualsevol de les seves formes (sovint capcioses), en la que tot s’hi val és l’argument més repetit en el cinema actual, suposo que necessitem aquestes pseudo-catàrsis col·lectives.


The Visitor, al contrari, és una història de bona gent en la que et captiva la química que hi ha entre uns personatges tan diferents. És envejable la naturalitat amb la que el personatge protagonitzat pel Richard Jenkins supera uns prejudicis culturals difícilment salvables per la majoria de nosaltres, en una interpretació que li va valer una nominació als Oscars.

Us recomano aquesta pel·lícula així com l'anterior d’en Tom McCarthy "The Station Agent", traduïda com "Vias Cruzadas". La pel·lícula té un ritme força diferent del de tràiler, és més pausada i tranquila, cal veure-la i gaudir-la sense pressa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada